Välkommen
till Stockholmsmässan

Nordens största mötesplats
värd för branschledande mässor och kongresser

Kommande Events

Panorama of Stockholm, Sweden

Välkommen till Stockholm

Till Stockholm city tar du dig endast på 9 minuter. Upptäck allt vår huvudstad har att erbjuda.

shutterstock_331235918

Lokaler för alla tilfällen

Till Stockholm city tar du dig endast på 9 minuter. Upptäck allt vår huvudstad har att erbjuda.

Nyheter

Övrig info

Hitta hit

Både bussar och pendeltåg stannar vid Älvsjö station som är Stockholmsmässans närmsta granne. På tio minuter tar pendeltåget dig från Stockholm City till Stockholmsmässan. Snabbt och miljövänligt, kan det bli bättre?
Adress: Mässvägen 1, Älvsjö

Med SL (Stockholms lokaltrafik)
Du tar dig enklast och snabbast till Stockholmsmässan med pendeltåg. Pendeltåget från Stockholm City mot Älvsjö station avgår 8-14 gånger i timmen och tar endast 10 minuter. Du kan också åka direkt från Arlanda flygplats till Älvsjö station, som ligger precis bredvid Stockholmsmässan. Resan tar 47 minuter.  

Planera din resa här

Med bil
Enklast kör du E4/E20 och följer skyltarna mot Mässan/Älvsjö.

Se karta här 
Se våra parkeringsplatser här

Med taxi
Taxi Stockholm
 08-15 00 00
Taxi Kurir 08-30 00 00
Sverigetaxi 020-20 20 20
TopCab 08-33 33 33

Arrangerade bussresor
Flera bussbolag arrangerar resor till våra mässor. På respektive events webbplats hittar du mer information om bussresor. Här nedan ser du några exempel på bussbolag.

Brunossons Resor/Lidbergs Buss AB
Enbom Buss
Gårdbybuss
Hudik Taxi
Hällesta Buss AB
Mika K. Niskanen Oy
Oravais Trafik
Ramnäs Buss & Resetjänst AB
Se Resor
Sparlunds buss och taxi
Skillingmarks Buss Aktiebolag
Tomas Buss AB
Vänerbuss AB

För bussresearrangörer
Är du bussresearrangör och planerar en resa till någon av våra mässor? Här hittar du mer information.

Hitta i vår anläggning
Stockholmsmässan består av flera olika typer av lokaler. Klicka på bilden nedan för att få en översikt över anläggningen.

Parkering

Vi har sammanlagt 2 000 parkeringsplatser i vårt garage och på de öppna parkeringarna runt Stockholmsmässan. Utöver det har vi 700 parkeringsplatser på Älvsjö IP:s grusplaner (endast vid större mässor) och ytterligare cirka 300 platser i vårt närområde.

Avgift
Du betalar enklast med betalapparna Betala P, EasyPark, SMS Park eller Parkster. Områdeskoden anges tydligt vid respektive parkeringsområde. Ladda ner appen Betala P här
– I garaget kostar det 60 kr/timme eller 170 kr/dag
– Utomhus kostar det 50 kr/timme eller 150 kr/dag
 
Förutom ovanstående avgift kan även en transaktionsavgift tillkomma beroende på vilken app och avtal du har. Våra betalautomater tar även kort.
 
Parkering för personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrade
Vi har cirka 25 parkeringsplatser reserverade för dig som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Du hittar dessa platser i garaget vid P1, utanför hotellet Scandic Talk och vid östra entrén. Självklart gäller parkeringstillståndet även övriga parkeringsplatser. Har du ett sådant tillstånd är parkeringen avgiftsfri.

Här kan du ladda elbilen
Vi har 12 st. laddplatser för dig som kommer med elbil. Dessa hittar du i P2. Fler publika laddplatser finns vid Älvsjö idrottsplats infartsparkering, cirka 450 meter från Stockholmsmässans huvudentré. Laddningen är kostnadsfri, ni betalar enbart ordinarie parkeringstaxa. Den el som Stockholm Parkering har i sina laddplatser är märkt med bra miljöval och kommer från förnybara källor. Läs mer


Parkeringsplatser
Klicka på bilden nedan för att få en översikt över våra parkeringsytor.

Service

Här listar vi den service som Stockholmsmässan erbjuder på plats. Begränsad tillgänglighet kan förekomma på vissa mässor, till exempel på mässor med uppbyggda nivåskillnader eller stor publikströmning. Detta gör att vi på en del mässor ger fri entré till dig som är rullstolsburen. Du som är ledsagare och är här i ditt yrke har också fri entré tillsammans med din brukare. Kontakta oss gärna innan ditt besök om du har några frågor.

Barnvagnar att låna 
Det finns barnvagnar att låna i Informationen vid huvudentrén. Visa upp din legitimation för att låna en barnvagn.

Betalning i garderober
Vi tar Amex, Diners, Mastercard, Visa och Maestro.

Djur på Stockholmsmässan
Djur får inte följa med in på mässan, om det inte är certifierade assistanshundar, som service-, led- och medicinskt alarmerande- och signalhundar. Självklart får utställande hundar komma in på hundutställningar.

Första hjälpen
Vårt första hjälpen-rum ligger mellan A och B-galleriet, bakom Pressbyrån. Vi har ett vaktbolag närvarande i anläggningen dygnet runt som har utbildning i första hjälpen. Vi har också ett antal defibrillatorer runtom i anläggningen. Stockholmsmässan är certifierade i Hjärt- och Lungfondens Hjärtsäker zon.

Förvaringsboxar
För tillfället har vi inga förvaringsboxar i våra lokaler. 

Garderober
Garderober finns vid huvudentrén, Östra entrén, i A och B-hallsgalleriet samt i C-hallen. Vid stora event bygger vi upp extra garderober. Avgiften är 40 kronor för jacka och 40 kronor för väska. Du betalar med kort. Vid vissa mässor kan du förköpa garderob online, samtidigt som du köper din entrébiljett.

Hissar
Hiss finns i A-galleriet och i B-hallen samt ned till parkeringshuset vid huvudentrén.

Hörhjälpmedel
Stockholmsmässan har hörhjälpsystem för dig med hörapparat. Hörhjälpslingan har egen radiomottagare vilket gör att du kommer att höra föreställningen/föredraget mycket bra utan störande bakgrundsljud. Dessa hörhjälpmedel finns i följande salar: Victoriahallen. K1, K2, K11, K21, T1, T2. Du hämtar ut dem i Informationen mot uppvisande av legitimation. 

Kiosk
Pressbyrån finns i närheten av huvudentrén. 

Ladda mobilen
I informationsdisken vid huvudentrén finns portabla powerbanks med laddningskablar som går att hyra via appen Lectogo. På så sätt slipper du vara låst vid ett eluttag och kan istället ladda din enhet under tiden du besöker mässan. Denna tjänst kostar 5 kronor per påbörjad timme. 

Restauranger
Det finns 10 restauranger att välja bland på Stockholmsmässan.
Läs mer om restaurangerna här
Se restaurangkarta här

Rullstolar
Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i Informationen vid huvudentrén mot uppvisande av legitimation. Rullstolarna går inte att boka i förväg.

 

Rum för andakt
Stockholmsmässan erbjuder ett rum för andakt, där du som behöver en fridfull stund under ditt mässbesök kan använda för bön, andakt eller liknande. Vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén för mer information och tillgång till rummet.

Rökning
Det är rökfritt på Stockholmsmässan. Vi tillåter rökning utomhus.

Skötrum & amningsrum
Skötrum finns tydligt markerat i anläggningen. Vi har även ett amningsrum, vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén.

Toalett
Toaletter finns runtom i anläggningen och är tydligt markerade med skyltar. Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, i C-hallen samt A-galleriet och B-galleriet.

Återvinning
Stockholmsmässan källsorterar och arbetar efter dokumenterad hållbarhetspolicy. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här